sobota 24. septembra 2011

DANGEROUS BEAUTIES portraits by Chad Michael Ward

Autor: Chad Michael Ward
Formát: paperback 20 x 25 cm, 116 strán
Vydané: Blurb Inc., 2008














  Chad Michael Ward - autor tejto knižky, je známy fotograf a taktiež tvorca videoklipov hudobných skupín, možno spomenúť jeho spoluprácu s umelcami a skupinami ako sú napr. Marylin Manson, Billy Idol, Slash, Fear Factory, Combichrist alebo Collide. S fotografovaním začal už v roku 1997 ale svoju kariéru naplno naštartoval a rozvinul príchodom do Los Angeles v roku 2002.

  V tejto publikácii nájdeme portréty 37 modeliek a jedného modela, okrem fotografií, nám autor predstaví každú modelku, spomenie ako sa s ňou stretol, charakterizuje ju a odhalí nám jej schopnosti, aký ma k nej vzťah, čo na nej obdivuje, prípadne spomenie ako dané fotky vznikli. Veľkým prínosom je pre mňa  fakt, že okrem nádherých fotiek sa tiež dozvieme veľa zaujímavých informácii zo života autora, či o ľudoch, s ktorými spolupracuje a obklopujú ho.

  Ako prezrádza názov "Nebezpečné krásky" hlavnou témou týchto fotografií je žena,  ženský akt.
Prevažne potetované modelky pózujú často aj s rekvizitami, ktoré boli v danej chvíli v štúdiu po ruke ako napr. vojenské čapice, či boxerské rukavice, ale aj v šatách a kostýmoch Mother Of London. V závere chcem dodať, že je mi sympatická autorová skromnosť, ktorá vyplýva z úvodného venovania:  "Venované všetkým mojím nebezpečním kráskam: minulým, terajším a budúcim. Bez Vás som nikto."

  Pohodlne sa usaďte, nalejte pohár Vášho obľúbeného vína, či absinthu a vstúpte do sveta nebezpečných krások Chada Michaela Warda.

Ukážky z knihy si môžte pozrieť na tejto stránke, kde je zároveň možné
si ju objednať: http://www.blurb.com/books/434399

Viac o autorovi, na jeho stránkach: http://digitalapocalypse.com/










                          Chad pózuje s modelkou Jesse Pagz, Január 2011 >

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára